Televizija Plus

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI MINISTRA ODBRANE

U skladu s Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar odbrane Bratislav Gašić primio je danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, dužnost ministra odbrane od dosadašnjeg ministra Miloša Vučevića, koji je izabran za novog predsednika Vlade.
Svečanosti je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.
Posle izvođenja himne Republike Srbije potpisan je Zapisnik o primopredaji dužnosti, a potom je ministar Gašić uručio oficirsku sablju predsedniku Vlade Vučeviću.
Ministar Gašić istakao je da nema veće časti i ponosa u srpskom narodu od toga da se bude na čelu Ministarstva odbrane.
- Vojska Srbije je garant mira i stabilnosti na našem prostoru, garant bezbrižne budućnosti naše dece, naših unuka i nas samih. Zato nastavljamo, uz pomoć predsednika Republike Srbije i Vlade Srbije, na njenom daljem osnaživanju, opremanju i obuci, a sve s ciljem još boljeg napretka i razvoja naše lepe Srbije. Živela Srbija – poručio je ministar odbrane.
Predsednik Vlade Vučević zahvalio je svim saradnicima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, istakavši da je reč o patriotama, ljudima koji vole državu i koji rade zarad očuvanja našeg suvereniteta i zaštite naših državnih interesa. On je čestitao novoizabranom ministru odbrane Gašiću i rekao da je on „dostojan i sposoban da obavlja posao ministra odbrane na najbolji mogući način“.
- Ministarstvo odbrane je dobilo iskusnog ministra s velikim stažom. Bio je ministar odbrane, vodio Bezbednosno-informativnu agenciju i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Čovek koji dobro poznaje sistem odbrane i bezbednosti, kako država funkcioniše i šta su srpski državni interesi. Siguran sam da će uraditi mnogo toga dobrog i korisnog i za Ministarstvo odbrane i za državu Srbiju. Na moju podršku kao predsednika Vlade računajte – poručio je Vučević.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, navodi se na sajtu Ministrstva odbrane.

0 komentara

Napišite komentar