O projektu

Kako su mediji glavni instrumenti kreiranja javnog mnjenja nastojaćemo da nizom od 9 petominutnih priloga i reportaža, radimo na promociji narodne kulturne baštine, a poseban akcenat stavićemo na mogućnost korišćenja folklornog nasleđa u turističkoj ponudi opštine Ćićevac kao i na promociju naivnog slikarstva jer sa teritorije opštine Ćićevac potiče najpoznatiji slikar naivac ne samo u Srbiji već i u čitavom svetu. Ciljna grupa našeg projekta biće upravo slikar-naivac, umetnički rukovodioci i članovi kulturno - umetničkih ansambala kao i stanovnici koji se bave očuvanjem starih zanata i tradicionalnih kulinarskih specijaliteta.


Manifestacija "POD KRILIMA ARHANGELA" u Stalaću realizuje se dugi niz godina. U okviru projektnih aktivnosti, ekipa Televizije Plus propratila je rad likovne kolonije u okviru manifestacije i razgovarala sa organizatorima i učesnicima.

Putevima kulture kroz Ćićevac ekipa televizije Plus došla je i do Gradske kuće gde je sa predsednicom opštine, dr Mirjanom Krkić razgovarala o aktuelnim projektima, manifestacijama i ulaganju u kulturu. Iz razgovora saznali smo kakve planove ima Opština za razvoj turizma u ovom kraju, šta će se raditi sa Mojsinjskom Svetom gorom, gde će biti Zavičajni muzej i kakve su šanse da Ćićevac postane prestonica kulture.