O projektu

Kako su mediji glavni instrumenti kreiranja javnog mnenja nastojaćemo da nizom od 5 dvadesetominutnih emisija, reportaža i anketa skrenemo pažnju javnog mnjenja na velike napore koje rukovodstvo opštine Varvarin ulaže kako bi u Varvarinu mogli da se stvore uslovi za dolazak investitora. Dokaz tome je i aktivan rad rukovodstva na apliciranju kod resornih ministarstava raznim projektima. Tokom ove godine očekuje se i početak radova na opremanju Industrijske zone u Varvarinu, a projektni tim nastojaće da sva dešavanja sa tim u vezi isprati i informiše javnost.


MP PAK je firma iz Obreža koja se već nekoliko godina uspešno bavi proizvodnjom drvenih paleta a nju je osnovao mladi preduzetnik Miloš Pantić u decembru 2018. godine. Miloš je ideju o proizvodnji drvenih paleta realizovao uz pomoć subvencija Opštine Varvarin u okviru programa za finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za pokretanje sopstvenog biznisa. Stalno učenje i usavršavanje kao i naporan trud i rad u protekle 3 godine, doprineli su da MP Pak postane jedna uspešna firma na domaćem tržištu iza koje stoji mnoštvo zadovoljnih mušterija.

Opština Varvarin svake godine iz budžeta izdvaja velika sredstva za komunalnu i putnu infrastrukturu, što je prema rečima nadležnih preduslov za razvoj privrede i dovođenje investitora. Od Ministarstva privrede u 2021. godini dobijena su velika sredstva za uređenje Poslovne zone u selu Varvarin a opština uporedo radi i na opremanju Industrijske zone u Varvarinu. U ovoj emisiji predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević govorila je o naporima koje lokalno rukovodstvo ulaže kako bi se stvorili što bolji uslovi za život i rad u temnićkom kraju.