O projektu

Kako su mediji glavni instrumenti kreiranja javnog mnjenja nastojali smo da nizom od 4 (četiri) polučasovne emisije, reportaža i anketa utičemo na kreiranje javnog mnjenja i skrenemo mu pažnju na značaj očuvanja žvotne okoline. Naša ciljna grupa bile su sve institucije i stanovnici Rasinskog okruga, sa posebnim akcentom na teritoriju Opštine Ćićevac. Kako bismo došli do što preciznijih podataka uz pomoć kojih smo adekvatno mapirali primarne i sekundarne probleme očuvanja životne sredine, aktivno smo uključili predstavnike svih relevantnih institucija, kao i stručnjake iz oblasti ekologije.


O divljim deponijama pored Dragana Čapkunovića, a za potrebe emisija koje se realizuju u okviru projekta "Čuvaj ne prljaj" razgovarali smo i sa profesorkom biologije Oliverom Kolarić. U ovoj poslednjoj, 4. emisiji govorilo se i sa predstavnicima opštinskog odbora Srpske napredne stranke Ćićevac o gorućem problemu ove opštine - ekologiji.

Ekološka situacija u naseljenom mestu Stalać je loša jer je svest ljudi nerazvijena po tom pitanju. Najveći problem sa kojim se meštani ovog mesta susreću je divlja seča šuma kao i neadekvatno odlaganje otpada. Divljih deponija ima na svakom koraku a na koji način se to može rešiti i kako sačuvati tri reke, Zapadnu, Južnu i Veliku Moravu, koje prolaze kroz Stalać pokušali smo da saznamo od Dragana Čapkunovića, predsednika udruženja Pod krilima Arhangela.

O zaštiti životne sredine i šta ona podrazumeva razgovarali smo sa predsednikom opštine Ćićevac Zlatanom Krkićem. Koliko je razvijena ekološka svest meštana Ćićevca saznaćete u narednih pola sata.

Šta je reciklaža, šta podrazumeva i koliko lokalna vlast shvata značaj reciklaže i koliki bi značaj imalo otvaranje regionalne deponije razgovarali smo sa Zlatanom Krkićem predsednikom opštine Ćićevac