Televizija Plus

POČINJE 20. FEŠT

Ovogodišnji, 20. Festival školskog teatra grada Kruševca svečano počinje sutra u 19 sati u Beloj sali KCK! Devet škola, ukupno 198 učenika, 48 nastavnika i mentora, zajedno sa 18 članova Dečijeg žirija, spremno će predstaviti svoje izuzetne predstave.

Sam festival otvoriće predstava „Čarobna Svirala“ OŠ „Vuk Karadžić. Narednog dana, 18. aprila, OŠ „Despot Stefan“ od 19h igra predstavu „Sveti Sava miri zavađenu braću“, a potom, 19. aprila OŠ „Knez Lazar“ igra predstavu „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“. Za ovogodišnji FEŠT, OŠ „Jovan Popović“ pripremila je predstavu „Narodno, naše najlepše“ za 22. april, ŠOSO „Veselin Nikolić“ nastupa 23. aprila predstavom „Ko se šeta oko sveta“, a 24. april rezervisan je za „Petra Pana“ u izvođenju OŠ „Nada Popović“. U četvrtak, 25. aprila, od 19h igra se predstava „Mečkino dete“ u izvođenju OŠ „Branko Radičević“, a 26. aprila „Veseli kuvari“ OŠ „Žabare“. Poslednja će se na FEŠT-u predstaviti OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ predstavom „Sedam Snežana i patuljak“ od 19h, u subotu 27. aprila.

Čast da ocene i nagrade najbolja dela poverena je stručnom žiriju u kojem su Lidija Užarević, prof. dr Zorica Duković i glumica Danica Petrović. Svečana dodela nagrada očekuje se 8. maja u 12:00 u Kruševačkom pozorištu, kada će se igrati i predstava „Ružno pače“.

0 komentara

Napišite komentar