Televizija Plus

GAŠIĆ: TUŽAN DAN ZA SRBIJU, OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE ILIĆ UHAPŠENI I ODREĐENO IM ZADRŽAVANJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da je danas tužan dan za Srbiju zbog ubistva Danke Ilić i da su osumnjičeni posle desetodnevne akcije MUP-a uhapšeni i određeno im je zadržavanje.
On je na konferenciji za novinare u Palati Srbija izrazio saučešće porodici Danke Ilić i rekao da je ovaj zločin duboko potresao celu Srbiju.
- Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljne provere svih tragova i informacija uhapšeni su S.J. 1974. godište i D.D. 1974. godište, zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću Vodovod, Bor, osumnjičeni da su 26. marta automobilom udarili i ubili dvogodišnju Danku, a potom njeno telo bacili na deponiju - rekao je Gašić, a prenosi Tanjug.
Prema njegovim rečima, obojica osumnjičenih su zločin priznali i detaljno opisali način na koji su ga počinili.
S.J. i D.D. je određeno zadržavanje do 48 časova po nalogu Višeg javnog tužioca zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično delo teškog ubistva, rekao je Gašić.
Ministar policije izjavio je da se sumnja da je jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić prebacio telo na drugo mesto, ali da policija ne može da utvrdi još gde se nalazi pošto međusobno prebacuju krivicu jedan na drugog.
- Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju i pretražuje se teren u cilju pronalaska tela - rekao je Gašić na konferenciji za novinare.
Njih dvojica su prethodno odveli policiju do deponije gde su navodno bacili telo.
- Ali mi imamo saznanja da se jedan od njih dvojice vratio u jednom vremenskom intervalu 28. marta i to sad želimo da ustanovimo, da je prebacio telo na drugu lokaciju. Ne možemo da im verujemo zato što jedan na drugog prebacuju krivicu - rekao je Gašić.
Kaže da je policija na toj lokaciji deponije bila već dva puta.
- Ovo nam kazuje zašto dete, naši vatrogasci, spasioci i naši pripadnici je nisu našli, jer je verovatno u tom vremenskom intervalu prebačeno na drugu lokaciju – kazao je ministar.
Izvor: TANJUG

0 komentara

Napišite komentar