Televizija Plus

KRUŠEVAČKO POZORIŠTE DODELILO GODIŠNJE NAGRADE

Kruševačko pozorište je 29. marta proslavilo svoj dan i dodelilo godišnje nagrade za 2023. godinu. O dobitnicima nagrada, odlučivao je žiri u sastavu: Pavle Panin – predsednik Upravnog odbora Kruševačkog pozorišta, Branislav Nedić – upravnik Kruševačkog pozorišta i Marija Kalabić – scenograf i prošlogodišnji dobitnik nagrade „Bora Mihailović“. Nagrade su dodeljene u 4 kategorije, a dobitnici su sledeći.
Godišnje nagrade za glumačka ostvarenja u 2023. godini dodeljene su ansanblu predstave „Režim ljubavi".
Godišnju nagradu za izuzetne radne rezultate u 2023. godini, dobila je Valentina Vulić – samostalni finansijsko računovodstveni saradnik i Daliborki Milićevć – spremačici, za izuzetnu posvećenost i profesionalnost u radu u Kruševačkom pozorištu.

Ovogodišnja dobitnica nagrade „Bora Mihailović", za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2023. godini, je kompozitorka Irena Popović, a u obrazloženju nagrade stoji: „Njene kompozicije, za predstave Kruševačkog pozorišta, stvaraju jedinstven i prepoznatljiv zvučni identitet tih predstava i njihov su neotuđivi deo. Dugogodišnja saradnja potvrda je njenog ličnog, ali i našeg zajedničkog uspeha. Ovo plemenito i nesebično angažovanje, kao i vrhunski nivo kvaliteta njenog rada, Kruševačko pozorište prepoznaje, ceni i duguje neizmernu zahvalnost, a to je upravo glavno obrazloženje za dodelu nagrade ’Bora Mihailović’, sa željom da se ova plodonosna saradnja nastavi u budućnosti".
Posebne pohvale za glumačka ostvarenja dodeljene su ansanblu predstave „Hrabra krojačica“ i glumcu Nikoli Cvekoviću, za ulogu „Ken" u komadu „Crveno".
Mi dobitnicima čestitamo i želimo im još mnogo ovakvih nagrada i zapaženih uloga.

0 komentara

Napišite komentar