Televizija Plus

PREMINUO MILUTIN LEVIĆ, POZNATI KRUŠEVAČKI PRIVREDNIK

Danas je u Kruševcu, posle kraće bolesti, u 77. godini preminuo Milutin Lević, poznati kruševački privrednik i društveno-politički radnik.

Milutin Lević rođen je 1947.godine u aleksandrovačkom selu Tuleš. Posle osnovnog i srednjeg obrazovanja, zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Tokom radne karijere obavljao je najodgovornije funkcije u privredi Rasinskog okruga i Srbije. U kruševačkoj Trajal korporaciji bio je direktor izvoza, a potom i više godina, sve do 2000. i generalni direktor. Nakon toga osam godina bio je generalni direktor fabrike guma Galaksi-trejd u Rumi, a u jednom kraćem periodu rukovodio je i Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu. Obavljao je i brojne funkcije u privrednim asocijacijama SR Jugoslavije i Srbije. Bio je potpredsednik Privredne komore Srbije.

Milutin Lević je aktivno učestvovao i u društveno-političkom životu Kruševca i Srbije. Kao jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije, dugo godina obavljao je visoke stranačke funkcije u najvišim organima te stranke.

U biografiji Milutina Levića beleži se i da je kroz društveno-odgovorno angažovanje u jednom periodu obavljao i funkciju predsednika Fudbalskog kluba Napredak. Lević je zbog zasluga u privrednom i sektoru društvene odgovornosti, dobitnik brojnih lokalnih, domaćih i međunarodnih priznanja.

Komemoracija povodom smrti Milutina Levića biće održana u petak, u 10 časova u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, a sahrana je istog dana u 13 časova, na Novom groblju u Kruševcu.

0 komentara

Napišite komentar