Televizija Plus

SAOPŠTENJE PREDSEDNICE GO SNS KRUŠEVAC NEVENE ĐURIĆ

-Đilasov potrčko Ivan Mandić, bez dana radnog staža a sa automobom od više desetina hiljada evra, pokušava sve veliko i krupno da usitni i raspača, a da posle njega i njegovih lopuža ni kusur ne ostane. Sve je to naučio od gazde i mentora.
Malo im je što su pokušali da na smrti tragično stradale dece politički profitiraju i tragediju iskoriste u svom pohodu na vlast, i pritom je unovče, što je ispod svake ljudske časti i morala, pa su zato na svoju listu dodali i decu obolelu od retkih bolesti. Dok je u Narodnoj skupštini govorio poslanik koji ima dete obolelo od teške bolesti, a koji je pozdravio sva ulaganja i mere države po ovom pitanju, Mandićevi stranački saborci i ostali njegovi saučesnici u jurišu na fotelje su urlali i divljali, pištali i vrištali, puštali muziku, ne pokazujući ni trunčicu saosećajnosti i empatije prema težini pitanja o kom se govorilo!
Time su jasno pokazali da ni pet para ne daju za ovu temu već je samo najstrašnije zloupotrebljavaju.
Mandiću, dok su ovi pod čijom si šapom danas vedrili i oblačili Srbijom, država iz budžeta nije davala nijedan jedini dinar za lečenje dece obolele od retkih bolesti. Prvu put su 2012. godine za lečenje dece opredeljena sredstva iz budžeta, koja se iz godine u godinu konstantno uvećavaju - uloženo je do sada 182 puta više sredstava nego 2012. godine, dok je za lečenje u inostranstvu opredeljeno 4.5 puta više sredstava nego do 2012. godine.
Danas imamo 4 skrininga za svaku novorođenu bebu, a podrška koju obolela deca i njihovi roditelji imaju krunisana je velikim iskorakom kada je formirana posebna jedinica koja se bavi retkim bolestima pri Ministarstvu za brigu o porodici. Osim toga, država plaća i najskuplji lek za decu obolelu od spinalne mišićne atrofija koji košta 2.5 miliona evra. Ovo je Mandiću kako naš narod kaže - prosta matematika, koja tebi i tvojoj bolumenti iz restlova bivšeg režima nikako ne ide u prilog. Retke bolesti u Srbiji više nisu nepoznate i država o ovome itekako brine, dok vi kao i uvek imate za cilj samo jedno - masno profitiranje i ličnu korist!

0 komentara

Napišite komentar