Televizija Plus

FORMIRAN PRIVREMENI ORGAN OPŠTINE VARVARIN, NA ČELU DR VIOLETA LUTOVAC ĐURĐEVIĆ

Nakon ostavke predsednice Opštine Varvarin dr Violete Lutovac Đurđević, Vlada Republike Srbije imenovala je Privremeni organ u Varvarinu. Održana je danas i prva sednica, a na čelu Privremenog organa je dr Violeta Lutovac Đurđević, dosadašnja predsednica opštine.
Ostali članovi Privremenog organa su dosadašnji pomoćnici predsednice opštine Saša Živadinović i Aleksandar Marković i iz redova opozicije dosadašnji šefovi Odborničkih grupa Socijalističke partije Srbije Dragoljub Stanojević i Grupe građana "Naši ljudi" dr Gordana Čabrić.
Na prvoj sednici usvojen je Poslovnik o radu Privremenog organa, a za sekretara je imenovana Dragana Bajkić, dosadašnji sekretar Skupštine opštine Varvarin.
Predsednik i članovi Privremenog organa konstatovali su prestanak funkcije odbornicima, predsednici opštine, njenom zameniku, predsedniku Skupštine, njegovoj zamenici i sekretaru Skupštine, kao i članovima Opštinskog veća i pomoćnicima predsednice opštine.
Privremeni organ opštine Varvarin vršiće vlast i obavljati poslove iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa Opštine Varvarin do konstituisanja novog skupštinskog saziva u lokalnom parlamentu, nakon decembarskih izbora.

0 komentara

Napišite komentar