Televizija Plus

TREĆA UZASTOPNA POBEDA NAPRETKA

Fudbaleri Napretka su u 11.kolu Superlige na Gradskom stadionu u Kruševcu savladali Radnički iz Kragujevca sa 1:0. Gol odluke postigao je Dušan Kerkez u 33.minutu.
Kruševljani su nastavili pobedničku seriju započetu trijumfom nad ekpom Mladosti, nastavili su slavljem u Subotici dok je sada pobedom nad ekipom iz Kragujevca serija povećana na tri prvenstvene pobede u nizu. Sa druge strane Radnički je upisao četvrti vezani neuspeh pa su tako Čarapani preskočili na tabeli Kragujevčane.
Da će oba tima u ući otvoreno u meč najavili su Šarić, koji je zagrejao dlanove Lekovića, pa Vidosavljević, koji je najpre šutao pored gola, a onda propustio šansu da proigra nekog od saigrača. Veliku priliku da prvi zatresu mrežu imali su gosti, ali se Maksimović spetljao neometan, na svega nekoliko metara od gola Petrića. Pripretio je potom Kerkez, šutirajući pored gola posle centrašuta Krstića, da bi Tomićeva lopta završila iznad okvira domaćina. U 33. minutu Napredak je stigao do vođstva. Odlično je Krstić izveo skraćeni korner iz kojeg se najbolje snašao kapiten domaće ekipe Dejan Kerkez i plasirao loptu glavom pored desne stative nemoćnog Lekovića. Gol kao da je malo umirio ritam meča, pa je do kraja poluvremena još samo Krajišnik šutirao u okvir gola, ali je Petrić bio oprezan.
Izašao je Radnički prilično visoko na početku drugog dela i prvi napravio priliku posle centaršuta sa strane, ali je sjajni golman Petrić ponovo bio na pravom mestu. Probudio se očekivano Napredak, pa je Mićin poslao loptu daleko od gola iz prve prilike za domaće u nastavku. Sve karte na napad bacio je Joksimović ubacivši u igru špica Ubiparipa i novajliju sa Banovog brda, Čolovića, a Radnički je nastavio da drži loptu u nogama. U jeku jalove inicijative gostiju, Napredak je istrčao kontru, ali je Matić promašio gol posle ubacivanja Vukajlovića. Onda je Vukajlović pretio iz kontre, ali je Leković sačuvao mrežu. Obrukao se potom Čečarić, koji se vratio na teren posle pauze zbog povrede, šutiravši daleko od gola iz izgledne šanse. U nadoknadi je Radnički imao veliku priliku iz koje ipak nije uspeo da zapreti ozbiljnije. Velikih šansi za promenu rezultata nije bilo do kraja meča, pa je rezultat ostao minimalan u korist Napretka.
Napredak u narednom 12.kolu Superlige očekuje gostovanje šampionu Srbije ekipi Crvene Zvezde. Meč se igra na stadionu Rajko Mitić u nedelju sa početkom u 17 časova.

0 komentara

Napišite komentar