Televizija Plus

U PONEDELJAK SE ODRŽAVAJU SPORTSKE IGRE MLADIH U KRUŠEVCU

U ponedeljak sa početkom u 10 časova na terenima Sportskog centra u Kruševcu održavaju se takmičenja u okviru “Karavana radosti i prijateljstva” – Sportskih igara mladih gde će se mladi sportisti nadmetati u nekoliko disciplina.
Treću godinu zaredom Kruševac je organizator gradskog takmičenja Sportskih igara mladih. Svečano otvaranje je u ponedeljak u 10 časova gde će biti upaljena olimpijska baklja koja označava početak nadmetanja koje će trajati tokom celog dana. Mladi sportisti će se takmičiti u fudbalu, košarci, atletici i disciplini između dve vatre. Takođe tu je i edukativni poligion “Zero waste” gde će mladi sportisti pored svojih veština imati priliku da se edukuju kako da se aktivno uključe u očavanje životne sredine, koliko je važna reciklaža i kako možemo uticati na sprečavanje zagađenja vazduha, vode, zemlje.
Najbolji sa gradskog takmičenja stiču parvo učešća na regionalnim turnirima koji su zakazani početkom juna odakle najuspešniji stiču pravo učešća na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih.

0 komentara

Napišite komentar