Televizija Plus

NAPREDAK SE ZAGLAVIO U BLATU

U 16.kolu Superlige Srbije fudbaleri Napretka poraženi su u Lazarevcu od Kolubare minimalnim rezultatom - 1:0. Kiša koja je natopila teren u Lazarevcu kreirala je uslove koji se teško mogu nazvati fudbalskim, a borba u blatu odlučena je u 9. minutu golom Vasilija Bakića. Štoper domaćina spretno je reagovao na prvoj stativi posle kornera i matirao Vasiljevića. Na terenu koji je iz minuta u minut bio sve teži za igru domaćin je uspeo da trasira put do važnih vodova, dok su Napredak uprkos inicijativi u drugom poluvremenu morao da se pomire sa sedmim porazom ove sezone.
Nakon meča iz kruševačkog superligaša nezadovoljni uslovima za igru kao i službenim licima koji su dozvolili odigravanje utakmice oglasili su se zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:
„Bez želje i namere da umanjimo pobedu Kolubare, moramo da postavimo pitanje: zašto utakmica u Lazarevcu nije odložena, kada za igru nisu postojali elementarni uslovi? Odnosno, smeta li nekome Napredak sa evropskim ambicijama, pa se ne bira način da bude osujećen!?
Još u jutarnjim satima je bilo evidentno da domaćin, koji je uložio veliki napor, nije u mogućnosti da teren privede upotrebi. U prilog tome, video snimci i fotografije sa lica mesta su upućeni direktoru Lige Aleksandru Piviću. Enormnu količinu vode naprosto nije bilo moguće ukloniti sa terena. Napredak je zbog toga obezbedio smeštaj za novi karantin, na sopstveni trošak, ne pomišljajući da to bude na teret Saveza.
U nehumanim uslovima nikome nije bilo do fudbala, bio je to stav i trenera Dejana Đurđevića i Milana Đuričića. Ostaje enigma, zašto je onda delegat utakmice Robert Braun obmanuo direktora Lige Aleksandra Pivića da su klubovi saglasni da se igra u zakazanom terminu!?
I odakle smelost glavnom sudiji Milanu Mitiću da bez konsultacija sa kapitenima i bez podbacivanja lopte na terenu, koji je više ličio na kaljavi bazen, nego na fudbalsko igralište, donese odluku da se igra!?
Samoinicijativna odluka, ili po nečijem nalogu?! U svakom slučaju, odluka na štetu fudbala, jer od fudbala nije bilo ni F, nije ni bilo moguće. I na štetu Napretka, koji je u Lazarevac krenuo sa pobedničkim ambicijama, kako bi ostao na evropskom putu. Zaustavljen je, privremeno samo, na ružan i nehuman način. Ali, ne odustajemo i nećemo dozvoliti da budemo igračka u bilo čijim rukama. Zato tražimo da se preispita odgovornost svih koji su doneli sramnu odluku da se utakmica igra, umesto da bude odložena.
Predsednik Aleksandar Vučić je svojim insistiranjem na regularnosti takmičenja doprineo boljem fudbalu, ali zbog pojedinaca kao što su Braun i Mitić, i njima slični, to na žalost nas koji igramo fudbal na terenu, sporo ide.“

0 komentara

Napišite komentar