Televizija Plus

NAPREDAK NASTAVIO SERIJU POBEDU NA GRADSKOM STADIONU

Fudbaleri Napretka pobedili su Radnik iz Surdulice minimalnim rezultatom 1:0 u 8.kolu Superlige Srbije. Jedini gol na meču postigao je Đorđe Jovanović u 57.minutu čime je Napredak zadržao maksimalan učinak na domaćem terenu, pet utakmica – pet pobeda.
Po sunčanom vremenu istrčali su igrači oba tima na travnati tepih Gradskog stadiona u Kruševcu sa ciljem da na kraju meča izađu kao pobednici. Gosti su u uvodnim minutima imali inicijativu i par poluprilika ali to je bilo sve od njih što su pokazali na ovom meču. Ostatak vremena Napredak je kontrolisao dešavanja na terenu, imao inicijativu u prvom poluvremenu gde je najbliži golu bio Kunić koji je pogodio stativu. U drugom delu igre Čarapani su pritiskali poslednju liniju gostiju i u 57.minutu na sjajnu asisteniciju Stevanovića mladi Đorđe Jovanović je efektno zakucao loptu u mrežu za erupciju oduševljena publike na stadionu. Nakon gola nije se mnogo promenila situacija na terenu, gosti su pokušavali da izvrše pritisak ali je štoperski tandem Mršić – Kerkez odbio sve napade gostiju. Na kraju lepu priliku da udvostruče prednost imali su prvo Bačanin a potom i Stevanović ali na kraju je ostalo zasluženih 1:0 za Čarapane.
Napredak je petom prvenstvenom pobedom došao do petnaestog osvojenog boda što ga je učvrstilo na četvrtoj poziciji na tabeli dok je tim iz Surdulice ostao na osmoj poziciji sa devet bodova. U narednom kolu Čarapane očekuje gostovanje u Bačkoj Topoli ekipi TSC-a.

0 komentara

Napišite komentar