O projektu

Изградња Моравског коридора саму општину Ћићевац ставља у ред општина које ће бити јако занимљиве за будућа улагања, за нека нова радна места и за неке нове фабрике које ће се отворити у овој општини. Највећи бенефит Моравског коридора, поред самог значаја за читав Расински округ, за општине Ћићевац и Варварин је Индустријска зона која ће остати између поменуте две општине. Пројекат ПУТЕВИ КОЈИ ВОДЕ КРОЗ ЋИЋЕВАЦ бавиће се управо овом темом и приказати колико је израдња Моравског коридора значајна за грађане Ћићевца.


Јавна установа Народна библиотека Ћићевац је мултидисциплинарна установа у којој раде: библиотека (са истуреним одељењем у МЗ Сталаћ); Културно-уметничко друштво Моравац; биоскоп; Галерија слика; аматерско позориште.

Moravski koridor, 112 kilometara auto-puta od Pojata do Preljine, najveći je infrastrukturni projekat u Srbiji vredan 800 miliona evra. Otvaranjem prva deonica Moravskog koridora od Pojata do Makrešana, benefite će osetiti meštani opština Ćićevac i Varvarin, kao i građani Kruševca istakao je Ivan Anđelić načelnik Rasinskog upravnog okruga.

Televizija Plus u okviru projekta "Putevi koji vode kroz Ćićevac" a koji je podržan od strane pomenute opštine u razgovoru sa predsednicom opštine Mirjanom Krkić otkrila je koji su to sve putevi i šta se to sve može videti u opštini Ćićevac.

Прва деоница Моравског коридора, од Појата до Макрешана отворена је на свечаности којој је присуствовао председник Србије Александар Вучић, премијерка и министри у Влади, амбасадори Сједињених Америчких Држава и Велике Британије, предстваници Турске, Конзорцијума Бехтел Енка, као и велики број грађана.