O projektu

Тема пројекта ВЕДРИ ПЕНЗИОНЕРСКИ ДАНИ јесте представљање живота и активности Крушевачких пензионера ,чланова Удружења пензионера који уживају након завршеног радног века. Репортажама на порталу Телевизије Плус покушаћемо да прикажемо како они испуњавају своје заслужено слободно време и да живот заправо за неке тек тада и почиње.


U Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, održana je promocija četvrte knjige Živojina Manojlovića "Med s orase", u izdanju Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB. U programu predstavljanja zbirke poezije učestvovali su, pored autora i Ljubodrag Obradović, Slađana Bundalo, Vladica Radojević, Lidija Užarević, Miljana Miladinović i Bojan Manojlović. Scenu Bele sale, u toku programa krasile su Anka Miladinović i Mila Manojlović, unuke autora zbirke poezije Živojina Manojlovića.Živojin Manojlović jedan je od primera kako itekako može da se uživa u penzionerskim danima.

U Vrnjačkoj banji održana je 16. po redu Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja je ove godine okupila preko 650 učesnika iz svih krajeva Srbije.

Već po tradiciji, Gerontološki centar u Kruševcu Međunarodni dan starih obeležio je u društvu svojih prijatelja i uz goste i muziku. Ove godine, više ekipa takmičilo se u pripremamju gulaša, bilo je i muzike, tradicionalnih igara i zabave, a sve na radost korisnika centra.

Osamdesetpetogodišnji Borivoje Arsić rodom iz Zdravinja danas živi u Mudrakovcu i jedan je od najaktivnijih penzionera kruševačkog kraja. Radni vek proveo je baveći se građevinom a krajem 70- tih godina počeo je da pravi ikone, gule, da piše knjige....

Udruženje penzionera Grada Kruševca ima oko 2.000 članova, Fond štednje, lekarske preglede, snabdevanje ogrevom u više mesečnih rata a ponovo je počeo sa radom i restoran otvorenog tipa.