O projektu

Како су медији главни инструменти креирања јавног мњења настојаћемо да низом од 5 петнаестоминутних емисија ,прилога и репортажа, радимо на промоцији правилне исхране и здраве хране која је веома битна за здравље свих нас. Врњачка бања има доста угоститељских објеката у којима је посетиоцима и гостима на располагању прегршт разних ђаконија али уједно и здраве хране. У близини је и планина Гоч која обилује домаћим производима а сваке године у овој краљици међу бањама одржава се и „Врњачки фестивал вина“.


Vinarija Grabak se nalazi na sunčanim brežuljcima Vrnjačke Banje udaljena od centra samo 700 m. Kompleks vinarije je na površini od dva hektara gde se nalazi i vinograd sa 2.400 čokota vinove loze sorti prokupac, cabernet sauvignon i merlot od crvenih, odnosno tamjanika, sauvignon blanc i rizling od belih vina. U kompleksu vinarije Grabak nalazi se i šumarak grabove šume po kome je vinarija dobila naziv.

Danas se većina populacije nepravilno hrani. Ljudi uglavnom uzimaju po dva obroka i to u nepravilnim vremenskim razmacima,jedu ono što stignu i ne vode računa o količini i kvalitetu uzete hrane. O pravilnoj i izbalansiranoj ishrani govorila je Danijela Karamarković internista, sub specijalista ishrane SB Merkur.

U Art dućanu u Vrnjačkoj banji možete naći niz zanimljivih stvari u ponudi, a divna Snežana vlasnica pomoćiće vam da se oslobodite od stresa.

Na strateški važnom delu Moravskog koridora (Pojate-Preljina) u Novom Selu nadomak Vrnjačke banje pre par meseci otvoren je novi biser srpskog kulinarstva. Restoran “Tandem” nudi svojim gostima sve ono što istinski gurmani, očekuju od dobrog srpskog restorana. Više vrsta pečenja, roštiljski specijalteti ali i brojna druga jela samo su deo ponude restorana koji je vrlo brzo dospeo među 5 najboljih u ovom delu Srbije.

Porodica Kotlajić iz Štulca proizvodnjom rakije bavi se 8 godina a voćnjake ima mnogo pre toga. Iz ljubavi prema proizvodnji šljiva koja je pretočena u posao nastala je Tadejeva rakija – brend za koji zna gotovo cela Srbija.