Televizija Plus

REBALANS BUDŽETA U FOKUSU: SEDNICA SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA 25. OKTOBRA

Na predstojećoj sednici Skupštine grada Kruševca, koja će se održati 25. oktobra 2024. godine, sa početkom u 10 sati u sali broj 34, jedna od ključnih tačaka dnevnog reda biće predlog Odluke o rebalansu budžeta grada za tekuću godinu. Ovaj rebalans je neophodan kako bi se uskladili planovi i sredstva sa trenutnim potrebama i izazovima sa kojima se grad suočava.

Osim rebalansa, odbornici će razmatrati i niz važnih pitanja vezanih za gradsku upravu, javno-privatna partnerstva, kao i zaštitu životne sredine. Posebnu pažnju privlače predlozi za izmene i dopune planova generalne regulacije pojedinih delova Kruševca, koji imaju za cilj unapređenje urbanističkog planiranja i infrastrukture grada.

Izdvaja se i predlog za donošenje odluke o zaštiti hrasta lužnjaka u mestu Bela Voda, kao i zaštita hrasta i cera u porti Crkve Sv. Preobraženja u Jablanici, što ukazuje na kontinuirani fokus grada na očuvanje prirodne baštine.

U okviru plana rada, biće razmotreni i programi poslovanja nekoliko javnih preduzeća, kao što su JKP „Vodovod", „Gradska toplana" i JKP „Kruševac", uz izmene koje će obezbediti bolje upravljanje resursima i pružanje kvalitetnijih usluga građanima.

Sednica će takođe obuhvatiti i kadrovske promene, uključujući imenovanja novih direktora Narodnog muzeja i Centra za osobe sa invaliditetom u Kruševcu, kao i izmene u školskim i upravnim odborima različitih institucija.

0 komentara

Napišite komentar