O projektu

Kroz projekat ČARAPANSKO SRCE KRUŠEVCA projektni tim će se truditi da poznati Kruševljani (glumci, prosvetari,zdravstveni radnici, političari, sportisti, automehaničari...) govore o svom omiljenom mestu u gradu. Kultih mesta u Lazarevom gradu i okolini ima mnogo ali svako od stanovnika ovog grada pod Bagdalom ima svoje omiljeno kojem se uvek vraća i za koje ga vežu posebne uspomene. O tim mestima a ujedno i o sećanjima trudićemo se da kroz desetominutne reportaže predstvimo lepote grada kao i karakteristike i manire ljudi koji žive u njemu.


Manastir Svetog Luke je smešten na blagom uzvišenju iznad sela Bošnjana, blizu Varvarina. Prema narodnom predanju,prvobitni manastir sagrađen je u vreme kneza Lazara , krajem 14. veka. Saborni hram posvećen Svetom apostolu Luki je osveštan 21. jula 1996. godine. Kroz obilazak ove svetinje povela nas je prim. dr Hadži Slavica Kulišić.

Bagdala,brdo iznad samog grada godinama je već sinonim. Omiljeno šetalište Kruševljana. Sa Bagdale vidi se prelepa panorama grada. Profesor fizičke kulture Osnovne škole "Dragomir Marković" , sportski komentator i voditelj Danijel Dačić poveo nas je u šetnju upravo po Bagdali.