Televizija Plus

IN MEMORIAM

U Kruševcu iznenada preminuo Milenko Mihajlović, dugodošnji predsednik Veća Samostalnog sindikata, sportski i humanitarni radnik

Mihajlović Milenko, rođen je 24. oktobra 1953. godine u selu Šanac. Osnovnu i srednju školu završio je u Kruševcu i diplomirao na Višoj tehničkoj školi u Trsteniku kao inžinjer rashladnih uređaja. Radni odnos je započeo 1973. godine u preduzeću "'22.juli" Kruševac na poslovima rukovodioca rashladnih uređaja, a zatim šefa auto transporta. Izabran je za predsednika sindikalne organizacije “22.juli" Kruševac, člana Radničkog saveta ”22.jula” Kruševac, a potom 1989. i za Predsednika Veća Saveza Samostalnih sindikata grada Kruševca. Na profesionalnu funkciju predsednika Veća Saveza Samostalnih sindikata grada Kruševca biran je i izabran u 6 mandata, kao i za člana Veća i Predsedništva Saveza Samostalnih sindikata Srbije u Z mandata u Beogradu.

U svom bogatom profesioinalnom radu rukovodio je jednim ozbiljnim sistemom na nivou grada i Okruga nad članstvom koje je nekad brojilo više od 100.000 radnika. Bio je član Republičkog Upravnog odbora zdravstva, član Socijalno-ekonomskog saveta na nivou grada, kao i član delegacije Saveza Samostalnih sindikata Srbije u Holandiji i Rumuniji. Dobitnik je najvišeg priznanja Saveza samostalnih sindikata Srbije, kao i više priznanja i plaketa grada Kruševca. Na mestu predsednika Veća Saveza Samostalnih sindikata grada Kruševca nalazio se do 1. avgusta 2018.godine kada je stekao uslov za penziju. Oženjen je, ima dvoje dece, sina i ćerku i četvoro unučadi.

Kao predsednik Veća Saveza Samostalnih sindikata grada Kruševca dao je veliki doprinos na očuvanju i razvoju sindikata i zaštiti prava radnika. U penziji nije dugo mirovao, već- je aprila 2023.godine izabran za predsednika Udruženja penzionera grada Kruševca. Uz pomoć grada Kruševca organizovao je brojne aktivnosti, lečenje i rehabilitaciju penzionera u banjama, kao i snadbdevanje ogrevom i dodelu socijalnih paketa za ugrožene najstarije sugrađane. Iznenadna smrt ga je prekinula i sprečila u daljem radu. Sahrana će biti obavljena u subotu, 27.07. 2024.godine u 14 časova u selu Šanac. Večna ti slava i hvala, dragi naš Milenko, stoji u saopštenju Saveza Samostalnih sindikata Srbije za Grad Kruševac povodom iznenadne smrti ovog plemenitog čoveka.

3 komentara

  1. РАДАН МИЛОВАНОВИЋ

    ДОБАР СИНДИКАЛНИ РУКОВОДИЛАЦ И АКТИВИСТА, ДОБАР КОЛЕГА И МОЈ ЛИЧНИ ПРИЈАРЕЉ, СЛАВА ТИ МИЛЕНКО И ХВАЛА, ПОЧИВАЈ У МИРУ, МИР БОЖИЈИ


  2. Vesna JOVANOVIC

    ISKRENO SAUČEŠĆE PORODICI!! POČIVAJ U MIRU!


  3. ivica

    Doba rcovek i humanitarac,hvala za sve i pocivaj u miru.


Napišite komentar