Televizija Plus

CENA STRUJE OSTAJE ISTA DO KRAJA GODINE

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dušan Živković izjavio je danas da che cene struje u Srbiji sigurno ostati na istom nivou do kraja godine.
On je napomenuo da Srbija ima najniže cene struje u Evropi, ali i da tokom ovog leta imamo istorijski najveću potrošnju struje.
"Istorijski najveća potrošnja tokom leta, jedan dan je bio i sa 108 gigavat sati dnevno, prosečne temperature su najviše otkako se meri električna energija, tako da negde naša potrošnja je podmirena, što iz sopstvene proizvodnje, što i iz obezbeđivanja električne energije na tržištu“, kaže Živković za RTS.
Napomenuo je da je jedan od ključnih događaja revitalizacija reverzibilne hidroelektrane Bajina Bašta.
EPS je usvojio novu metodologiju za obračun cena struje za privredu, za komercijalne kupce.
"Dalje otvaranje tržišta električne energije i nova situacija na tržištu električne energije nametnuće neka nova pravila. EPS je usvojio novu metodologiju koja za cilj ima dalje unapređenje odnosa Elektroprivrede Srbije sa privredom. Više mogućnosti, veća fleksibilnost kada je u pitanju ugovaranje cena električne energije", naveo je Živković.
Prema njegovim rečima, rokovi planirani za ugovore će ostati uglavnom nepromenjeni, ali najveća novina jeste da će berzanske cene dominantno uticati na dalje ugovore sa komercijalnim kupcima električne energije.

0 komentara

Napišite komentar