Televizija Plus

“ZLATNI DAN” ZA KRUŠEVAČKE SPORTISTE

Na trećem Regionalnom finalu Plazma Sportskih igara u Boru, prvo mesto i zlatni pehar, osvojile su odbojkašice ŽOK Napredak 037, košarkašice ŽKK Bagdala a u fudbalu ekipe Galatikosi i ŽFK Napredak.

Grad Bor je ove godine prvi put bio domaćin trećeg Regionalnog finala Plazma Sportskih igara mladih /Plazma SIM/. Dvanaest opština i gradova predstavljali su najbolji dečaci i devojčice iz Bora, Sokobanje, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Surdulice, Kuršumlije, Lebana, Vladičinog Hana, Kruševca, Medveđe i Bojnika koji su se takmičili u sportskoj igri Lino “Između dve vatre“, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3x3”, Coca-Cola kupu i MIS odbojci.

Danilo iz Bora,Tara i Anđela iz Niša i Salvador iz Vlasotinca najbrži su atletičari. Niš ima najbolje basketaše u konkurenciji dečaka i dok kod devojčica I u Coca-Cola kupu i odbojci neprikosnoveni su Kruševljani, dok su šampioni u sportskoj igri Lino “Izmedju dve vatre” mališani iz Kuršumlije. Mali Fudbal se najbolje igra u Nišu. Ovo je rezime plasmana učesnika trećeg Regionalnog turnira Plazma Sportskih igara održanog u Boru.

Grad Bor je ove godine prvi put bio domaćin Regionalnog finala Plazma Sportskih igara mladih. Jedanaest opština i gradova predstavljali su najbolji dečaci i devojčice, pobednici Dunav osiguranje Dana sporta. Takmičili su se Simovci iz Bora, Sokobanje, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Surdulice, Kuršumlije, Lebana, Vladičinog Hana, Kruševca, Medveđe i Bojnika u sportskoj igri Lino “Između dve vatre“, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3x3”, Coca-Cola kupu i MIS odbojci, a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

Intoniranjem himne i svečanim defileom 1200 osnovnoškolaca iz 12 gradova južne i istočne Srbije na stadionu FK Bor započeo 3. Regionalni turnir Plazma Sportskih igara mladih, koje je otvorio Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora. „Draga deco, hvala vam što ste danas ovde. Vrlo sam ponosan što ste danas u gradu Boru. Ponosan sam i na organizatore jer smo pokazali da definitivno kroz ovakva druženja, kroz ovakve sportske aktivnosti umemo i da se sprijateljimo, da napravimo kontakte, da pokažemo jedni drugima šta znamo a definitivno i koliko vredimo kao ljudi. Srbija ima budućnost, ima vas! Puno uspeha vam želim u današnjem takmičenju. Svi ste ovde pobednici“ rekao je Milikić.

„Nije uvek u sportskim igrama bitan rezultat često, i u obraćanju ličnom deci, mi iz Igara to kažemo. Naš moto je da nama nije prevashodni cilj rezultat, pre svega nam je bitan dečiji osmeh i sve ovo radimo zbog dečijeg zadovoljstva, radosti i osmeha. Misija Plazma Sportskih igara mladih je sasvim drugačija a to je tolerancija Fair Play, drugarstvo, razumevanje, poštovanje suparnika, prihvatanje različitosti “, kaže Slobodan Popović sportski direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Pobednici trećeg Regionalnog finala takmičiće se na Državnom finalu Plazma Sportskih igara mladih početkom jula na Zlatiboru.
Plazma Sportske igre mladih su najmasonije amatersko takmičenje u Evropi. Podržavaju nas i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

0 komentara

Napišite komentar