Televizija Plus

ABS: APEL ZA POVEĆAN OPREZ TOKOM LETNJIH MESECI

Agencija za bezbednost saobraćaja uputila je apel svim učesnicima u saobraćaju da tokom letnjih meseci i sezone godišnjih odmora budu dodatno oprezni, jer se očekuje povećan obim saobraćaja i veće učešće osetljivih kategorija na putevima. Povećan intenzitet lokalnih kretanja, broj motocikala, bicikala, mopeda i pešaka zahteva veću pažnju svih učesnika u saobraćaju.

Poseban apel upućen je vozačima da obrate pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju. Sa završetkom školske godine, očekuje se da će deca provoditi svoj raspust u sportskim aktivnostima i druženju na otvorenom, posebno u blizini škola i pešačkih prelaza. Vozačima se preporučuje dodatni oprez u ovim zonama.

- Podsećamo da je ograničenje brzine u naseljenim mestima, posebno u zonama škola, 30 km/čas. Svako prekoračenje brzine značajno smanjuje mogućnost izbegavanja nezgoda zbog produženog zaustavnog puta i povećava težinu posledica saobraćajnih nesreća. Takođe, apelujemo na roditelje da posebno vode računa o bezbednosti svoje dece u saobraćaju. Kao vozači i putnici, neophodno je korišćenje sigurnosnih pojaseva i adekvatnih auto-sedišta za decu. Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju ni sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti na ulicama i putevima u našoj zemlji. Sviđacima želimo srećan početak letnjeg raspusta, a vozačima savetujemo punu pažnju za volanom i dodatni oprez prilikom vožnje – stoji u saopštenju Agencije za bezbednost saobraćaja.

0 komentara

Napišite komentar